27 May 2010

Drama Yang Lanun Tunggu Selama ni Dah Nak Muncul.... Drama Arjuna TV3 KRU..

Salam...
Teringat lagi waktu dulu dulu, drama silat Syahadan yang dilakonkan oleh Rusdi Ramli dan Faizal Hussin. Seiring ngan drama tu kalau korang semua ingat, citer citer drama pendekar. Drama ilmu silat, ilmu aura dan kuasa sakti. Rasanya budak budak lelaki mesti minat drama drama tu kan? Syahadan tu dulu ramai peminat woo. Genre drama macam ni Lanun memang minat, bese la kan budak lelaki, filem fighting kompem jadi pilihan utama betul tak? Tapi Adamaya Lanun sebat jugak ha3.

Selepas beberapa musin drama macam tu banyak siar TV, ia lama lama makin kurang pastu takda dah. Lanun sebagai peminat memang rasa kehilangan betul drama macam tu. Agaknya masa tu filem dari mexico, hindustan pulak amik alih penuh berlambak kat TV. Rimas and tak minat lansung. Memang ramai nak drama lawan lawan macam tu balik... tapi takda sapa yang buat pun. 

Sekarang ni KRU keluarkan satu drama, nama dia "Arjuna". Korang mesti pasan promo dier kat TV kan? Arjuna ni filem epik, filem silat, lawan lawan, ada kuasa , n ada aura (ha3 part ni aku suka ni). KRU cakap dier guna CGI, hopefully CGI drama ni mantap. Dari trailer nyer Arjuna ni macam best, jadi kita sama sama tengok nanti k.

Pada KRU, Lanun bagi harapan kat drama Arjuna ni, sebab dah lama dah teringin nak tengok drama ala ala "fighting power" gini. Hopefully drama Arjuna ni leh bagi ape yang Lanun mahukan, aksi banyak, kurang bercakap, xda jiwang jiwang sangat, dan lawan tu biar nampak real bukan nampak "kayu". KRU, jangan hampakan Lanun.. sebab tak pernah pernah Lanun post pasal drama kali ni post pasal drama lak. Korang agak agak minat tak citer ni? Atau awal awal memang xmau tengok?

poster smart dah.. jangan kecewakan aku der..

Fakta drama Arjuna:
  • Terbitan : KRU
  • (Download Drama Arjuna Episod 1 : [KLIKSINI] )
  • ( Tonton Online Drama Arjuna Episod 1 : [KLIKSINI] )
  • Website Rasmi  Chekeyydawtthttp://www.tv3.com.my/arjuna/
  • Facebook Page  http://www.facebook.com/arjunaTV3
  • Tarikh : Setiap Isnin jam 9 malam bermula 31 Mei ini.
  • Pelakon : Remy Ishak, Riz Ainuddin, Nora Danish, Ery Putra, Fikree Bakar, Ana Dahlia, Aman Graseka, Kuswadinata dan Komeng
  • Sinopsis drama : Pendita Dzulkarnain adalah guru kepada 3 pendekar sakti yang handal; Adipura, Grakus dan Gempita. Namun malang apabila Grakus dan Gempita berpaling tadah kepada dunia jahat. Mereka diarah mencuri Permata Wilis dan Pedang Wilis Rupasari yang ingin diwariskan oleh Pendita Dzulkarnain kepada anak muridnya yang paling layak. Akibatnya mereka disumpah dan dibuang daripada perikatan Pendekar Sakti dan pedang dan permata itu diwariskan kepada Adipura dan keturunannya sahaja. .
  • Sapa takda TV kita tengok online  k : http://www.tv3.com.my/arjuna/
  • nak download drama arjuna tv3 : tak lama lagi ada la tu orang buat collection, kt download sama2.
Blog Widget by LinkWithin

11 komen disini yer..:

sarah shafie said...

best ke cite n?

LaNuNsepet said...

ntah lar.. xkuar lg...

k.i.w.i said...

betul la lanun.aku pn dlu layan gk drama syahadan.paling hot la time tu.kehkeh

RaMa2UnGU said...

waaa.tak tau plak akan ada citer ni..
heee..
nk tgk 1st episod dulu...kalau ketagih nk tau episod sterusnya baru layan..kao tak mintak hampun la..heeee

ibuintan said...

wah... lanun bersilat la pulak atas kapal ni,

niesz said...

niesz xbape minat sgt ngn cite2 mcm ni..xtau la nape..niesz minat movie yg adventure..seram..hehe..mmg layan..

Nur said...

heroin tuh nora danish keh? sebiji mcm aku.. kihkihkih... perasan der..

hBz said...

malam ni mai ikut aku pi tgk prince of persia. jangan dok sia-sia tgk adamaya tuh!

LaNuNsepet said...

to kiwi : syahadan memang best series... kalu ade org wat citer mcm tu kan best.

to rama2 : he3.. ok kiter tgk same2 nanti k. kalu best kiter layan tiap2 episod.

to ibuintan : he3..silat lanun silat pulut.

to niesz : he3..lanun minta gak tu, cuma citer macam tari tirana aritu memang takleh blah.. tak suka.

to nur : he3..memng sebijik.

to hbz : persia? allrite.. jom.. aku tgu review dari ko. hah3.

Adha said...

best ke...aksi ke komedi ni..?

LaNuNsepet said...

to adha
aksi lar..
he3.. kalu komedi..
memamng bazir ar wat CGI
ki3