17 May 2010

PAS bersama Non Muslim... PAS 4 ALL...

Salam...
PAS tak lama lagi akan secara rasmi memperkenalkan sayap baru nya iaitu Dewan Himpunan Penyokong PAS. Dewan ini disertai oleh semua kaum tak kira kaum apa, warna kulit apa, dan apa agama sekalipun. Inilah satu pendapaian yang sangat besar dimana sesuai dengan konteks islam itu sendiri yang diturunkan untuk sekalian manusia.

Alhamdulillah makin ramai non muslim memahami Islam, walaupun barat dan musuh islam sering memberi gambaran buruk pada Islam. Tiada apa yang perlu ditakutkan dengan Islam kerana ianya bukan agama paksaan.

Syukur sebanyaknya padaNya, walau pelbagai rintangan, Islam terus gah kerana ianya dilindungi oleh kuasa yang tak mampu sesiapa menandinginya, Allah SWT. Islam ni ibarat sungai..tahanlah bagaimana pun ia pasti akan tetap mengalir celah manapun.

Islam ini sesuatu yang indah, tak kenal maka tak cinta. Dengan semakin ramai Ulamak yang memberi penerangan dan penjelasan akhirnya PAS kini melangkah setapak lagi kehadapan. Perkembangan ni Lanun yakin mengusarkan musuh musuh politik PAS.

Parti berasaskan kaum? masih relevan kah? ISLAM 4 ALL...
Blog Widget by LinkWithin

1 komen disini yer..:

mimi said...

salam....
kak mimi ader hajat kat sini...
nak letak banner kat blog ini kalu tak keberatan bg tuan blog...itu pun kalau tuan punya izinkan..

nie alamat banner untuk header kak mimi

http://img185.imageshack.us/img185/522/mimipunyer.png
terima kasih