22 May 2010

Apa kita boleh Lakukan?? Page Group Facebook Menghina Nabi Muhammad... Kita Boleh Dengan...

Salam...
Lanun cuba masuk page yang hangat dikatakan sekarang kerana menghina Nabi kita Nabi Muhammad SAW. Sungguh kurang ajar kumpulan ekstremis ni bila meneruskan lagi memaparkan imej menghina walaupun dikutuk keras pelbagai pihak.


Lanun ada nyatakan beberapa cadangan di bawah apa yang kita leh lakukan dalam isu ni, tindakan dieorang ni bukan pertama kali tapi dah berulang banyak kali tanpa mohon maaf atau rasa bersalah. Kali ni mereka telah mempersendakan Junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW dengan satu group facebook di mana jadi tempat untuk memaparkan lukisan dan gambar yang jelas menghina Islam dan Nabi Muhammad SAW.

Lanun menyokong usaha supaya Facebook menutup group tu supaya ia tidak meningkatkan lagi kebencian antara dua pihak Islam dan bukan islam.

Antara usaha yang kita leh buat?
  1. Berdoa kepada Allah supaya memberi hidayah pada individu dalam kumpulan ni.
  2. Mohon supaya Allah memberi balasan setimpal kepada kumpulan yang masih enggan memberhentikan usaha keji group tu.
  3. Memperkukuh kesatuan kita sesama Islam dan sentiasa berpegang teguh pada ajaran Islam.
  4. Teruskan memboikot produk yahudi yang sekarang kita ada banyak produk muslim n local sebagai alternatif.
  5. Turun berdemontrasi dan tunjukkan kesatuan kita membantah mereka.
  6. Mendesak facebook menutup group tu, dengan "report page"
  • Capai page group tu disini KLIK SINI
  • Pergi ke sebelah kiri page scroll ke bawah, korang akan nampak satu link text tulisan "report page" klik.

  • Select reason dan pilih mana yang sesuai, Lanun pilih "Racist/Hate speech", n then korang klik submit.

Semoga usaha ni berhasil, walaupun ia belum tentu dapat menutup sepenuhnya page group kurang ajar tu tapi kita dah berusaha untuk menentang tindakan kumpulan tu menghina Nabi Muhammad SAW. Nak minta mereka minta maaf?? Lanun yakin mereka mesti taknak mintak maaf pada semua umat Islam. 

Jadi marilah  kita teruskan bersatu dan teguh bersama Islam, selain tu kat sini Lanun jugak nak mengajak semua join satu lagi page group sebagai satu respon pada mereka. Jom join ramai ramai group bawah ni. 

Group : [KLIK SINI] Kami Benci Orang Yang Menghina Nabi Dan Agama Kami.
Blog Widget by LinkWithin

15 komen disini yer..:

'AQILAH said...

huh..terima kasih lanun..:)

paiz said...

mari ramai2 kiter boikot!! geram mmg geram!! huhuh

Nur said...

aku sudah report itu SYAITAN BESARRRR punya... biar Allah S.W.T membalas semua perbuatan iblis kaum2 yahudi.

Wahai IBLIS YAHUDI, senyum dan gembiralah kau sekarang.. kelak dtg kau akan menderita dan menangis terseksa atas perbuatan kau... Gembiralah dan ketawalah... kahkahkahkah.....

LaNuNsepet said...

tq paiz, tq aqilah, tq nur, smoga usaha kita ni ada ganjaranya..'

we love u Muhammad SAW..
kiter dah kurg sensitif dalam hal macam ni hu3.. :-(

Mario said...

mmg dorang ni makin lama makin kurang ajar...
mari kita bersatu...aku sokong n3 ko ni

kenwooi said...

sighs.. the group so inconsiderate.. =/

Aku hanya Noar said...

sy sokong Lanun..jom boikot mrk..
kami m'benci org yg mg'hina nabi dan agama kami... ~ moge allah melaknati mrk!!

Anonymous said...

tol tol ... sokong..

boikot mereka...

hmmm wat masa ni UJ lom ade akaun FB lagi hehehe... mungkin masih belum rase memerlukannya lagi...fo the time being

....hmm tak leh nak log in lak...virus sedang membiak... nak format balik lak laptop ni..

-UJ-

Fatihah Jamil said...

hellu lanun..saya nak minta kebenaran nak copy sikit entri ini ya...

LaNuNsepet said...

to kenwoi : tq man..
to UJ,noar : betul2..kami benci..

to fatihah : boleh ajer. :-)

s1t1 2uL41k4 said...

thx 4 da info.. may Allah bless u..

YUYU said...

yupp,sedihh sedih sngt prbuatan mereka sedemikian rupa,smoga allah menghukum mereka dg stimpal ats perbuatan mreka. .

cuba tgk satu lg,page yg aktif hina allah,..astaga . .http://www.facebook.com/group.php?gid=113376515347376#!/group.php?gid=113376515347376&v=wall

LaNuNsepet said...

tq 4 info,
lanun dah rport abuse page kurang ajar tu..

sedih la kan, kiter tak usik dieorg pun. dan pelik kenapa mereka benci islam.. padahal mereka hanya jadi mangsa media yang asyik memandang serong islam

Irwan Amit said...

facebook spokesman cakap group tu tak langgar terms dorang pun.. apodah!

LaNuNsepet said...

hu3.. yer ker..
nampak macam bersubahat la kan..
dieorg mesti tak kisah sebab anti islam adalah AS dan yahudi.

tp malangnya mereka salah faham, dan ahli yang grup facebuk tu dah kena tipu dengan pemimpin dieorg...

islam bukan seperti yang mereka paham tu..