28 May 2010

Lelaki Kotak & Perempuan Wayar...

Salam....
Macam ada betulnya...

Lelaki : Otaknya dibina berkotak kotak.. kotak itu kotak ini, kotak study, kotak kerja, kotak isteri, kotak duit, kotak hobi, kotak anak anak, kotak kereta, kotak memori lama, kotak ptptn, kotak hutang, kotak tidur, kotak rehat,  kotak dan kotak macam macam kotak lagi. Setiap kotak tak bersentuh antara satu sama lain.

Perempuan : Otaknya dibina dengan wayar, wayar itu wayar ini.. wayar study, wayar kerja, wayar suami, wayar anak anak, wayar ibu mertua, wayar family, wayar tidur, wayar kereta, wayar hutang ptptn, wayar memori lama, wayar duit, wayar bla bla, semua wayar wayar. Semua wayar ni bersambung / bersentuh antara satu sama lain "short".

Situasi : 

Lelaki : Setiap kotak ni tak bersentuh antara 1 sama lain, jadi berkemampuan buat sesuatu, dan pada masa yang sama boleh lupakan perkara yang satu lagi. Lupakan pasal kerja dan family sambil main golf.

Perempuan : Semua nya wayar, short/ bersentuh antara 1 sama lain. Ada masalah ngan kerja leh efek wayar lain, short dengan wayar rehat, short dengan wayar tidur. Tidur and rehat mula terganggu. 

Sumber : motivation video from youtube..


Blog Widget by LinkWithin

15 komen disini yer..:

Nadia said...

so so so agree with u e'though sy perempuan. -.-"

uNcLeJoE said...

camner lak ekk kalo kotak2 tuh di ikat dengan wayar....hmmm

LaNuNsepet said...

to nadia : lanun pun stuju he3
to UJ : terjadilah letupan he3

cik panadol said...

that's why la pompuan leh wat bnyk perkara dalam satu masa...kalo laki ni, dapat buat satu benda tu...benda tu je la die akan fokuskan sampai tamat....

situasi: my parents hahaha

hBz said...

ngee~
gua penah sound gadis idaman gua. "kau ni orang cakap tak penah nak faham. nak aku tulis dalam buku ke. biar kau bace. baru kau faham?"

>>___<<

a kl citizen said...

pandai lanun membaca tentang perangai pompuan dan lelaki ya..
masalah kotak ni, kalau simpan bawah katil sampai berabuk memang tak guna

ya ke idak?

LaNuNsepet said...

he3 betul tu kak ;-)

kotak yg berabuk kena cuci, brainwash.. :-p

s1t1 2uL41k4 said...

best la en3 ni.. mcam terasa ada wayar gerak2 kat dalam kepala saya.. hahaa..

amirulhazwan said...

hahha!
semmat super

Kapten J said...

terbaek.. aik,cam kenal je lanun

sarah shafie said...

pandai tul lnun menganalisis..hehe

LaNuNsepet said...

to amirul : semat supper?
to kapten J : he3..aper yang kenal? artikel ni ek? Lanun tulis pas dengar video mat saleh cerita pasal pmpn vs laki2..

dari video tu lanun taip balik.

to ser : bukan analisis lanun..he3..matsaleh.

S..U..D..@..I..S said...

hey kotak! cuba la skali-skala kau jd wayar...
dan wayar pulak blaja jd kotak...
br x stress n tensen!hik3
bole gtu lanun?....

LaNuNsepet said...

he3..
kalu wayar camput kotak..
jadi nyah cas..
jadi mak nyah..

:-p

chekZu said...

ha..tu pasal la lelaki mampu poligami senyap2..kotak bini 1, kotak bini dua..3,4..sume kotak x tau kotak lain wjud..hahahahaha..kalo pompuan, xke litar pintas kang..hehe..saje lwk2..tp mmg Allah Maha Hebat..kalo sume same, what's spice in life..kan? alhamdulillah~