28 May 2010

GB GengBlogger Kena Hack!!! Apa Motif? Apa Kes?

Salam..
Lanun masuk Gengblogger nak ping blog macam bese pagi ni past update, terkejut lak kat Homepage GB ada alert mesej kat bawah ni, 2 kali pulak tu. GB kena hack! Sebelum ni memang pernah kena hack sampai down habis website GB yang memang popular dikalangan blogger semalaya. Kena hack lagi la ni yer?

Kenal tak ngan GB? GB ni komuniti blogger, ramai dah blogger kat situ, n sapa nak tingkatkan trafik, tanpa rasa bersalah cepat cepat ping setiap kali korang update blog. Memang leh naikkan trafik korang. 

Mesej hacker : kenapa semua takleh admit yang GB kena hack? bagus sangat ke website ni? lol
Ni mesej Lanun pada si hacker g la hack website lucah ker, dapat gak pahala!! ni wat per la kacau blog awam? lol.


Kalu benarlah kena hack lagi apa motifnya? dengki? tunjuk terel? tunjuk jantan? yang peliknya ada buh url www.ohtidak.com (Ohtidak!) . Tu kan salah 1 website Justkhai, takkan la si khai hack GB, Khai pun pengguna GB jugak. Ni dah sah ada nak wat fitnah ni, cuba nak babitkan dengan Khai. Kalu tu lar niat dier, dier sebenarnya dah tambah kan lagi ke popularan si Khai dan website Ohtidak!.

Apa kes hack hack ni? unite la brother, come on.


alert box kat gengblogger.com
Blog Widget by LinkWithin

9 komen disini yer..:

RaMa2UnGU said...

oooh....
dah lama tak masuk sana..

sarah shafie said...

tu r psal..aku bkk td pun trkejut jgk lah..

Tn.Punya said...

memang bikin panas ni..

LaNuNsepet said...

apa daaa...
hack la website lucah ker..
ni hack website umum apa da..
tunjuk terel la tu..

Taufik Dato Mansor said...

khai jadi suspek..haha.... rupenye ramai gak yg benci kat khai...aku ingat aku sorang je... haha... kena wat kumpulan anti-justkhai ni kat fb...haha

LaNuNsepet said...

owh taufik..
ko la taufik yang "terkenal" tu.
ade org nak main2 kan kot..
aku xtau la sape yg hack.

a kl citizen said...

orang kita ni banyak PHD kan...

LaNuNsepet said...

PHD
perasaan hasad dengki..
pandai cikgu ek..
naper ek..
org selalu kata "org kita"?

nuriz said...

Kalau le org jahat datang curik kat umah kita takkan le si penjahat tu mengaku dia yang buat..nampak sgt nak pekena si khai tu ahahah!!

mcm kes budak pompuan yg kena aniya di facebook tu le takkan le berani hina sultan pastu buh gambar sendiri.