28 May 2010

Logo Croc : Dari Terus Rasa Ragu-Ragu... Ni Langkah Terbaik...Logo Selipar Croc Menyerupai Kalimah Allah?

Salam...
Kecoh memang kecoh dengan isu logo Selipar Croc yang menyerupai kamlimah Allah. Dari pengamatan Lanun memang ada benarnya. Tapi dalam isu ni Lanun tengok ade bagi macam macam pendapat. Ada yang kata kita ni pandai pandai buat cerita, benda tu takda maksud gtu pun tapi kita duk pk melampau sangat jadi macam nih.

what ur opinion??

Tak kurang jugak yang fikir ni adalah propaganda licih musuh Islam yang secara senyap senyap gunakan setiap medium untuk hancurkan dan hina orang Islam . Kita tau kan dieorang ni licik betul tak? Dulu dalam logo ubat Darlie, dalam logo Coca Cola, sekarang Croc pulak. Kalau ia benar memang dieorang bijak sungguh sebab Selipar Croc ni dah jadi trend meluas sekarang.

Geng Lanun 3,4 orang baru jer beli selipar Croc kat uptown Dataran pahlawan aritu, RM13-15 selipar croc macam macam design. Lepas jar dapat tahu isu ni dieorang amik langkah berjaga jaga. Lanun cukup setuju dengan tindakan dieorang. Dari kita duk ragu ragu jalan terbaik adalah hapuskan ragu ragu tu. betul tak?

Apa kawan kawan Lanun buat? Dieorang Oter/ubah sedikit/kikis logo Croc bagi tak da lagi menyerupai kalimah Allah. Ia jalan terbaik. Jadi Lanun harap korang pun sama sama buat jika rasa ragu ragu. Kalau anda yakin ia tidak benar, terpulang lah. Tapi buat kemas kemas k, nanti cacat kang tak mau pakai lak. Korang macam mane? terus tak pakai ape?

wat elok2..jangan bagi buruk..


 yang penting ragu2 tu hilang...
Blog Widget by LinkWithin

8 komen disini yer..:

sarah shafie said...

aku tkde croc dn memang tk kan beli pun..

s1t1 2uL41k4 said...

saya pun x pakai croc.. tp betul la.. kena wat sesuatu tuk hilangkan logo tu..

LaNuNsepet said...

to ser : aku baru nak beli tau..tgk2 gni rasa tak sedap hati lak.
adakah benar? atau kebetulan?

to siti : em2.. kalu dah ade baik blurkan logo croc tu.

hBz said...

gila! adeh..asal nak jatuhkan islam.kalau tak pcy. g la jauh2. ni dah tau islam power, tak nak join. bengong!

RaMa2UnGU said...

tak penah nk bli croc ni..
tapi ada la penah beli jenis cam croc ni tapi jenama asadi..
skang dah tak pakai dah..hehee

LaNuNsepet said...

to rerame : sama la kiter, dulu lanun pakai selipar macam croc jenama ARPOLO kalu tak silap hehehe

Anonymous said...

~ Ape la isu nih..benda2 macam ni makin melambak aku tgk kat blog..yakin pada iman sudah..kalau amalan tunggang langgang kenapa nak bising2 pasal benda macam ni..Ni nk bgtau Crocs original punye logo bkn mcm tu..so bg sesape yg sengkek n beli Crocs ciplak kat danau kota, danau toba ke..buang je kasut korg lao dah tengadah..aku xde Crocs pown tp aku suke buat research pasal benda2 yg menimbulkan isu camni..so better ade ilmu, fakta atau kebenaran yg sahih sebelum nk bukak isu..ntah hape2..

LaNuNsepet said...

to anynomous :

tq atas teguran..
kongsikan kan la ilmu tu bersama kami.. :-)