16 May 2010

Guruku...Award Untuk Guru Guru.... Guru Yang Hebat... Lahirkan Murid Yang Hebat...

Salam..
Hari ini adalah hari istimewa bagi guru and cikgu di malaysia. Hari ni lah akan berkumandangnya lagu "Kami Guru Malaysia" lagu yang cukup bermakna bagi setiap guru di malaysia. Setiap pelajar yang amik pendidikan mesti akan nyanyikan lagu ni masa mula mula masuk daftar kat U, pas habis nanti pun akan nyanyi lagu ni. Memang lagu ni dekat sangat di hati setiap guru.


Lagu kami guru malaysia

tema tahun 2010 untuk hari guru ialah Guru Pembina Negara Bangsa". Guru sememangnya di iktiraf sebagai insan yang mulia. Sejak kita sekolah lagi, kita anggap guru ni adalah seorang paling pandai, paling hebat, tahu semuanya, dialah idola, yang kita suka, and tak kurang jugak yang kita takut dengan kegarangannya kat sekolah.

Macam mane pun perangai guru, dieorang adalah insan yang ditugaskan untuk bentuk kita. ibu bapa kedua kita masa kat sekolah. sedih sangat bila banyak guru sekarang ajar main main, tak sungguh sunguh, lepas tangan, bagi beban pada murid banyak sangat, kurang ajar, tak kurang jugak siap ada kes gangguan seksual hu3. Harap kerajaan lebih hati hati memilih bakal guru, mereka yang nak jadi guru mesti diwajibkan memiliki kesabaran dan akhlak yang baik. Kalu tak macam mana nak jadi contoh? nak jadi pembina negara bangsa?

Cukuplah kot he3.. Lanun bukan seorang guru pun nak banyak banyak komen. Jadi sebelum tamatkan post ni Lanun nak ucap selamat hari guru dan terima kasih yang tak terhingga pada semua cikgu Lanun masa Tadika Kemas, sekolah rendah, sekolah menengah, sekolah menengah teknik. Semoga kalian semua dirahmati Allah selalu.

Selamat hari Guru kepada semua Guru-guru Malaysia.. Didikalah generasi baru dengan lebih baik penuh amanah dan tanggungjawab, anda juga faktor penentu masa depan negara, tanggujawab tu di bahu anda sedarlah.

Jadi sempena hari guru ni Lanun nak bagi award lah, firstime buat award ni he3. Award ni untuk blogger blogger yang jugak seorang guru, ni sebagai mernghargai jasa korang sebagai pendidik generasi baru. Terima lah award ni "Award Cikgu Juga Blogger". Maaf la kalu tak berapa menarik he3.


leh "copy image" or "copy image url" or "copy code" ni kat blog cikgu yer..

Blogger yang Lanun pilih ialah :
  1. http://jqafsksulaiman.blogspot.com/
  2. http://dahliajournal.blogspot.com/
  3. http://ustazabdulsomad.blogspot.com/
  4. http://azemi09.wordpress.com/
  5. http://cikguairin.blogspot.com/
  6. http://www.esasamad.com/
  7. http://jqaf-skjitra.blogspot.com/
  8. http://jqaf-mekasar.blogspot.com/
  9. http://jqafskt.blogspot.com/
  10. http://jqafskdatonaning.blogspot.com/
  11. http://ppisksg.blogspot.com/
  12. http://skptelipok.blogspot.com/
  13. http://jqafskg-pusat.blogspot.com/
  14. http://cikgufarizal.com/
  15. http://cikguyati.wordpress.com/
  16. http://www.cikguazleen.com/
  17. http://cikguafezi.blogspot.com/
  18. http://tcersyikin.blogspot.com/
  19. http://www.cikgu-oeddin.blogspot.com/
  20. http://blogsimantanguru.blogspot.com/
  21. http://impianaintan.blogspot.com/
  22. http://kenanganjadirinduan.blogspot.com/
  23. http://klcitizen.blogspot.com/
  24. Dan untuk semua guru guru di malaysia... 
Blog Widget by LinkWithin

8 komen disini yer..:

cikgu airin said...

terima kasih... 'award' telah ditepek di dalam blog saya ;p

cikguyati said...

terima kasih! terharu sayu mendengar lagu nostalgia

LaNuNsepet said...

sama2.. tq sudi amik award nih :-)
semoga cikgu cikgu berjaya dunia akhirat..

FarHa said...

salam en lanun!! name sy tak de?? haha (padahal baru je jenguk blog nih...)

salam kenal eh~~nak amik sticker guru tu leh?? sbb sy pon cikgu gak...cume tak ngajo je lagi ahakss

a kl citizen said...

assalammualaikum lanun

nama lanun tu mengejutkan ya
terima kasih atas award
ambik dan simpan dulu boleh?

LaNuNsepet said...

wsalam cikgu2 semua...

to cikgu farha: xpa,bakal guru pun leh amik :-) maaf lanun listkan blog yang mana lanun dapat jer.. tp walupn tak tersenarai semua blogger cikgu berhak sdapat award nih :-) amik jgn tak amik.. tq sebab sudi yer terima :-)

to kl citizen : boleh cikgu.. amik tu pun lanun dah berbesar hati.. lanun namanya mmg ganas.. tp orgnya..he3..xbapa nak jadi ganasnya.. ha3. tq2..

selamat hari guru,,... tq cikgu :-)

ppisksg said...

Tq Lanun...Selamat Ari Guru Jgk..

Anonymous said...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net