27 May 2010

Time Gni Lar Yang Tak Tahan, Air Tak Ada Weyh... Rungsing Nyar Aku....

Salam...
tu keluhan Lanun ngan member member dari maghrib tadi. Mana taknya air kat hostel tiba tiba tak ada.. ada la sket nak amik air semayang tu tapi macam meleleh gitu jar. Nasib baik,  Lanun bertindak bijak mandi awal petang tadi bila pasan air kecik heheh kikiki.. suka3..  

Rungsingkan bila air takda ni? Letrik and internet tak ada boleh tahan lagi. Camna pulak kalu air takda, letrik takda, internet down camna? habislar blogger tutup kedai. Tapi series, air ni memang takleh ar.. Air ni nadi kehidupan, tak ada memang susah.. dari mandi membasuh bersuci wuduk n bla3... air dan air tau.

teringat pada sungai kat kampung Lanun.. meh la bercuti sini best.. 
Gopeng Resort!!! search kat google..

Bayangkan bila air takda:

  • baju melambak tak boleh basuh bila air takda
  • badan akan bau macam kambing
  • nak solat susah... ( tayammum reti tak?? KLIK SINI kalau tak tahu..
  • nak berinstinjak? takleh bayangkan wooo... 
  • perfume akan laku, jualan perfume meningkat ha3.
  • tekanan perasaan jiwa dan raga.
  • Nak pergi gali telaga jap g kat depan ofis hostel Lanun...
Blog Widget by LinkWithin

16 komen disini yer..:

uNcLeJoE said...

memang susah la lanun ... lain la lanun boleh mandi air laut je...tak pun .. lanun bukan selalu mandi pun...huhuhu

ade alternatif sekarang ni kan... kalo bekalan air terputus tak kira r SYABAS ke SATU ke atau SAJH ke pe pe autoriti air kat malaysia ni... boleh guna TELAGA BORENG .. bayak kediaman sekarang prepare mende ni...

kdg2 air yang di rawat terlalu banyak klorin...dan tidak cukup bagus untuk generasi akan dtg...

hmmm tp service ni pun masih perlukan letrik... kalo dua dua terputus.... kembali kepada perigi or telaga cam UJ kecik kecik dulu kat kg... bestttttttt

telaga boreng sama ngn telaga tiub r

LaNuNsepet said...

owh telaga boreng tu telaga tiub, tu la tadi dok pk.. ape erk telaga boreng ni. tq 4 info..UJ

Lanun mandi air laut lama lama jadi dugong la jawabnya. ha3

Lepat Pisang said...

Memang susah kalau takder ayaq..he..he..nak mandi lah,nak berak lah..macam2..tambah pulak kalau dia breakdown sampai 4hari..tak tahanlah..

M a W a D D a H said...

kakaka..patut la tadi ade bau2 masyam tadi masa jumpa lanun...hahaha...

sarah shafie said...

meh r nk tmpang mndi cni..pastu bg rm1..wahaha..mndi kt lman dh..

rizal jabai said...

lanun,dulu ijai kat hostel takde air,kitorang mandi paip bomba je..haha..best2

tricksrex said...

air tade susah gile woo

LaNuNsepet said...

he3.. thanx all..
td lanun baru ja g mandi umah sewa lama. naseb bek ada kunci, dpt la mandi dengan nikmat. lega....

harap, malam ni tak sakit perut.heheh
biarlah dah ada air baru nak memerut.

hBz said...

aku ada tengok satu blog ni. lupa link tu. dye update air terjun tercantik 2009. urgh. tanye la kat mane. bawak budak2 hostel g mandi sana.

LaNuNsepet said...

ha3.. kalu blakang hostel aku takper.

Affan Ruslan said...

kalau kat asrama, 2 3 hari xde air blh balik.

yuhu!

sweeTSour said...

pernah suatu ketika dulu ms xde air, aku ngn membe2 g mandi kat masjid MITC.. haha kenangan terindah wooo..

LaNuNsepet said...

betul tu, aku nak balik sbnrnya tapi ada test, balik rumah kompem tak stadi... hu3

he3.. masjid MITC, samalar,dulu masa takda air g ctu gak,

S..U..D..@..I..S said...

pa takut lanun.. bau cam kambing..kambing kan mahai..sekoq 300-400....ha4..jgn mare

LaNuNsepet said...

ha3.. betui2..
kambing berbau kambing takpa..
manusia bau kambing takleh der..

takleh jual.. tak laku..ha3

RaMa2UnGU said...

wuuiiih...memang tak leh g la kalo air takde..
hari rabu sehari suntuk air takda kat umah..nasib la ada air tangki n bliki air tu dari air tangki..kalo tak..tak tau la nk bt camana..