26 May 2010

Akademi Al Quran Musim Ke 4 Dah Bermula.... Apa Elemen Baru Dalam AQ 4?


Salam...
Dalam kita tenggelam dengan macam macam rancangan realiti yang berkonsepkan hiburan masa kini, Lanun kat sini nak bagitahu yang rancangan realiti alternatif Akademi Alquran musim terbaru iaitu musim yang ke 4. Program tv ni dah pun start pada 21 mei hari tu.

Untuk kali ni pengacara bagi AQ4 adalah Ustaz yang cukup terkenal dengan rancangan Mari Mengaji iaitu Ustaz Zamri Mantop. Bersama ustaz, ada 2 orang pengacara wanita yang menjadi pembantu. Sharifah Khasif Fadzilah Syed Badiuzzaman, n Khairul Noormaaidah Azali (Aida) pulak sebagai pengacara pembantu di lokasi.

Nak tahu elemen baru di Akademi Al Quran 4 ? [KLIKSINI]

Akademi Alquran 4 bersiaran :
  • TV 9
  • Hari Jumaat
  • Start 9 Malam
Finalist 12 AQ4 (10 lelaki 2 perempuan) :
  • Siti Aishah binti Baain, 13 tahun, Pahang
  • Amirul Shahida binti Md Noor, 22 tahun, Pahang
  • Mohd bin Ahmad Zahid, 15 tahun, Kuala Lumpur
  • Mohd Nazif bin Zuhairi, 17 tahun, Kedah
  • Mohd Ramadan bin Haji Razali, 22 tahun, Perak
  • Rusli bin Abd Latif, 22 tahun, Kelantan
  • Yahya bin Haji Ali, 23 tahun, Terengganu
  • Mohd Kamarulzaman bin Daud, 24 tahun, Terengganu
  • Nor Aslam Faiz bin Othman, 24 tahun, Perak
  • Ahmad Tirmizi bin Haji Ali, 25 tahun, Terengganu
  • Mohd Hassan Adli bin Yahya @ Yahuza, 25 tahun, Perak
  • Husni bin Ali Hassan, 25 tahun, Melaka
Terlepas episod pertama haritu? Nak tengok ? leh tengok secara online kat www.tv9.com.my dan pastikan korang register dulu sebelum boleh view semua video tu k. Untuk register sila klik kat sini. Pas register sila ke "all shows" dan pilih "akademi alquran 4".
Blog Widget by LinkWithin

2 komen disini yer..:

uNcLeJoE said...

hmmm

dah cek name list tu...
nape lanun tak ade...

dulu masa saringan tak join ke?

ehhehe gurau gurau...

tambah ceria...

hehehe

LaNuNsepet said...

tu UJ : ki3.. lanun masuk audition tu tapi sekali tak sempat nak audition sebab sakit perot.. keluar2 tandas, semua dah balik dah. he3.

:-p