03 June 2010

Cara Check PageRank Blog Anda...

Salam...
Pagerank? Apa dia pagerank ni Lanun? Kenapa pagerank penting? Pagerank ni sangat penting bagi blogger yang mementingkan trafik sebab trafik tinggi pada blog yang pageranknya tinggi. Dalam kata mudah pagerank ni membawa maksud "tahap popular" sesuatu blog atau website tu pada search engine Google.

Pagerank diukur dengan nombor : dari N/A (tiada data), 0/10 hinggalah 10/10. Pagerank tertinggi adalah 10/10 dan paling rendah N/A. Google akan buat semakan dalam 3 bulan sekali untuk kemaskini semua direktori dalam internet. Bukan mudah untuk naik kan pagerank, tapi tetap ada caranya. Bagaimana nak naikkan pagerank?


Google ni pandang pagerank saja, paras rupa memang dia tak pandang he3. Jaadi blog blog yang mempunyai pagerank tinggi akan mudah tersenarai dalam carian teratas kat Google.com. Confirmlah kalau tersenarai dalam carian teratas mesti la trafik akan mudah masuk.

Napa penting tersenarai kat atas? mesti, sebab kalau searching kat Google kita akan rujuk 1st page result kan? Pagerank adalah satu cara untuk capai semua tu. Penting betul tak? Salah satu cara tambah pagerank dengan tambah backlink, sini ada website baru untuk kita tambah backlink blog.

Jadi, tahap mana pagerank korang? cara check dia? Check pagerank blog anda kat bawah ni, klik dibawah ni yer. Anda akan di directkan ke http://www.prchecker.info/ kemudian masukkan url yang ingin korang check dan tekan "check PR", masukkan captcha word, klik pulak "verify now" after few second PR anda akan muncul.

Try Check PR Lanunsepet berapa? tul tak PR 8/10? jeng3....
KLIK SINI : [ Cara Check PageRank Blog Anda ]
Blog Widget by LinkWithin

16 komen disini yer..:

DaHLia said...

lanun, install jer SEO Quake. Mudah nak check PR dan ALEXA memana blog sekalipun :)

Kenapa Nuffnang Saya Ciput

Jom Install SEO Quake

LaNuNsepet said...

he3..yep betul tu..mmg senang mcm2 maklumat leh dpt pki seo quake.

lanun saja post artikel ni sebab evergreen..heheh
seo quake dah install dah aritu
tq cikgu ;-)

niesz said...

2/10 la..tipu erk..hihi..

LaNuNsepet said...

@ niesz : sj bg org terkejut sket, he3... gurau2 :-p

-fickryhisham- said...

Hahahaaa... nice info..
Tinggi gaks aku cek...

7/10...
jadilahh...
tak setinggi hang...
hahahaaa...
(=

~peace no war !!!

hBz said...

gile kau. page rank aku 9/10

LaNuNsepet said...

ha3... sume hebat2 belaka ki3...
saje ar bakar2 korang sket..

~Blabberina~ said...

kita guna SEOQuake je..semua blog kita tau PR n Alexa rank depa..hehe..

btw,u lupa nak mention 0/10. Dia start dr N/A,then 0,baru 1.

LaNuNsepet said...

wah2 tq2.. terlepas pandang yg tu.
tq wak :-)

~Blabberina~ said...

no prob..sbb dulu en gugle mmg start dr 0,xde N/A

also sbb my blog baruuuuu je naik taraf drpd N/A ke 0

LaNuNsepet said...

owh.. he3..
keep it up ;-)

sukiminna said...

uik nape tadi aku cek PR aku 11.531? ish da rosak nih website tu

LaNuNsepet said...

@ suki : ki3... ko power sgt... :-p

RaMa2UnGU said...

heee.kite cipuuut lagii...

2/10

Jawara Kampung said...

vlog dari 2 langsung turun ya gan , jadi 0

bunga mawar said...

owh gitu yah, coba ah kira kira web hostingbintanglima.net punya saya dapat rank berapa yah. heheh