25 June 2010

Pagerank 10 IPTA Di Malaysia...

Salam..
Ramai blogger sibuk dengan PR atau pun Pagerank yang dikenali sebagai penanda aras kekuatan sesuatu blog atau website tu. Blog Lanunsepet hanya PR 8/10 ops pembetulan PR 2/10, korang pulak bagaimana? boleh cek kat sini [http://prchecker.info/]. Dalam malaysia ni blog mana paling pagerank tinggi? ada sapa leh jawab?

Kat bawah ni satu info suka suka Pagerank 10 IPTA di Malaysia (ada kurang? tambah?):

BIL
IPTA
LAMAN WEB
PAGERANK
1
UPM
http://www.upm.edu.my/
8/10
2
UM
http://www.um.edu.my/
8/10
3
UNIMAP
http://www.unimap.edu.my/
8/10
4
UUM
http://www.uum.edu.my/
7/10
5
USM
http://www.usm.my/
7/10
6
UMP
http://www.ump.edu.my/
7/10
7
UITM
http://www.uitm.edu.my/
7/10
7
UTM
http://www.utm.my/
7/10
8
UTEM
http://www.utem.edu.my/
6/10
9
UTHM
http://www.uthm.edu.my/
6/10
10
UKM
http://pkukmweb.ukm.my/
5/10

** Lanun ada masalah dengan sambungan internet, jadi tiada BW sori kawan2.. hu3 sedey.
Blog Widget by LinkWithin

16 komen disini yer..:

FarHa said...

wahh UTM no4!! not bad..hidup UTM hakhak..

i'll check my status..sedeyyy 2/10 je tp ok jek hakhak

haziQah said...

UniSZa lagi la xde huhu

M a W a D D a H said...

utem pun ada gak?? kikiki...gud2x...

MaryamJamilah said...

uitm? pagerank 7/10 :)

zither said...

holoh, uiam takderk,, sobsob ...T_T

Norhayati Rostam said...

apa maksud aras kuat blog?

Affan Ruslan said...

eh, mantap2 gak kan? hehe.

Affan Ruslan said...

eh, mantap2 gak kan? hehe.

Faizal Fredley said...

wah unimap setaraf dgn um n upm...bangga aku jd pelajar unimap

LaNuNsepet said...

to norhayati

maksud lanun penanda aras tu adalah ranking. Kalau ranking tgi jadi senang tersenarai di google serch. n ia jugak satu penanda yang blog tu dah lama, n byk backlink ( link n connection dengan blog2 lain)

mcm website Uni ni senang la dpt PR tinggi sebab tiap2 hari beribu2 org masuk. mcm kita kalu 2/10 pun dah ok dah tu.

joegrimjow said...

untuk kategori blog
7 je yg plg hebat pon kat malaysia ni

Azman Roslan said...

UiTM dihatiku no.7.. hahah


Jemput Ke Blog Saya

Eza Rashid said...

la,,,np um jatuh no2????hehhehe,,,xleh jdik nie,,,heheheh,,,,kat sni,,,tggalkn jejak,,,

Hasrol Nizam said...

tinggi2 gak pr website uni ni ek..takpernh tau pun

bromine said...

wah..unimap tersenarai ler..hahah

Gemscool said...

waw keren pageranknya