16 June 2010

Host Dan Share File Anda Sendiri Secara Percuma dan Mudah

Salam...
Antara yang pengguna web suka buat selain dari ber facebook, adalah men download. Download torrent, download video, movie, lagu, software dan macam macam lagi. Setiap file yang kita download tu di host kan di satu website sama ada server website tu sendiri atau kat website host lain. 

Lanun hari ini nak share kan satu website yang korang boleh host dan share kan file korang dengan mudah dan percuma. Nak ceritakan semua memang ada banyak website boleh kita hostkan file kita. Tapi Lanun nak nak ajak kita ramai ramai guna yang website file hosting yang percuma dan mudah iaitu Mediafire. Pernah dengar?


Siapa yang biasa download movie kat theamh.com, kraetiv.net, dan kalau korang perasan kat Lanunsepet ni pun kalau Lanun sediakan file untuk di download Lanun akan guna Mediafire sebagai host file tu.

Pengunjung akan suka blog korang ada mediafire? sebab apa?
Blog atau website yang sediakan sesuatu untuk di download merupakan salah satu cara nak tarik pengunjung jugak. Visitor taknak lompat lompat ke website lain untuk dapatkan fail, jadi kita lengkapkan post dengan sediakan link untuk download. Contohnya bila kita cerita pasal lagu / video terbaru, kalau kita sediakan sekali dengan URL untuk di download, pastinya pengunjung suka kan? Ya. Pengunjung mesti suka and datang lagi InsyaAllah. (jangan sediakan download benda tak baik k!!) 

Kelebihan Mediafire :
1. Sign Up n Sign In yang mudah 
2. Free / percuma (ni la yang semua org suka kan?)
3. Lepas register korang dapat unlimited storage (skali upload up to 100MB per file)
4. Walaupun guna akaun percuma still boleh download laju (bergantung pada speed)
5. Boleh download / upload tanpa had (tak mcm megaupload dan rapidshare)
6. Mudah nak upload file.
7. Boleh manage file yang di upload (delete, move, buat folder, tgk statistik)
8. Mudah nak linkkan ke blog kita ( dia bagi URL link untuk file di upload)
9. Mediapro account ( yang ni untuk yang akaun berbayar lagi banyak la fungsi leh dapat)
10. Mediafire ni pun mesra pengguna tak banyak iklan, semua user dapat speed laju.

Jom tengok apa yang Lanun ada dalam akaun Mediafire Lanunsepet, kot kot ada yang korang berminat : 
Blog Widget by LinkWithin

7 komen disini yer..:

NichKhun said...

ahaaaa org2 yg suke mndonlod mst suke bnda2 camni kan?
hikhikhik

LaNuNsepet said...

he3.. suke mediafire.

q-nizam said...

sejak kebelakangan ni aku dah jarang mndonloat...feel tu dah lari..haha..sekarang mmg mudah..mcm mediafire ni free jek..dulu nak dloand pantas kene ada premium account baru ok..skrang pree jek brader..hehe.

ibuintan said...

salam lanun..
ensem la pulak ce abang kat banner mediaFire tu..
anak akak mesti suka sangat ni, intan memang gemar keja donlot medonlot ni

F~CiCAk said...

mediafire memang best pun! hehe

zither said...

eheeh saya pun ada satu account , tp kene flag sbb lama tak login. haha

tp yeke boleh smpai 8GB ? haritu nk upload 2 album xlpas, satu je boleh. sobsob sedih gila.

LaNuNsepet said...

to zither..

yap, lanun dpt 8gb..
tp skrg lanuncek td.. dier tambah 11gb.. mungkin selalu ade org dlowad files kot..

cube reg akaun baru..
Lanun dah guna dekat 440MB

lanun rasa lanun silap sebenarnya :

Free Features account
Unlimited storage
Up to 100MB per file
Unlimited uploads
Unlimited downloads
Unlimited bandwidth
Image galleries
No sign up required
No software to install

Pro
Direct/Hot link to files
Up to 10GB per file
Redundant backups
No Ads
Rollover bandwidth
SSL encryption
Advanced statistics
Priority support