23 June 2010

Masalah Ruang Title / Tajuk Pada HTML/Javascript Add a Gadget

Salam..
Lanun baru baru ni edit gadget Lanun pada template Lanunsepet dalam blogger, Lanun perasan satu bugs, satu error yang sebelum ni tak pernah jadi pun. Iaitu ruang Title atau tajuk HTML/Javascript Gadget yang sebelum ini boleh diabaikan,n tak di isi pun tetapi sekarang dah ada error.

Ruang title tu sekarang tak boleh ditinggalkan blank, perlu di isi tak boleh kosong. Kalau tak isi akan ada error seperti gambar kat bawah ni. Untuk atasi masalah ni sila baca lagi dibawah.


Lanun siasat perkara ni di forum blogger dan masalah ni sebenarnya berlaku sejak 21hb Jun baru baru ni. Google mengesahkan masalah ni dan akan perbaiki nya dalam masa terdekat. Jadi untuk sementara waktu kita boleh gunakan skrip / kod ini <h></h> untuk ignore Title dan atasi error yang berlaku.

Korang hanya perlu copy and paste kod dibawah ni diruang title, kod skrip ni akan ignore kan sebarang title. Gantikan kod ni <h></h> pada ruang title HTML/javascript gadget untuk abaikan tajuk gadget tu.
Blog Widget by LinkWithin

10 komen disini yer..:

Lagenda said...

bagusnya lanun...thanks 4 ur info!

afiff edogawa said...

thanks for the info.. igt benda ni berlaku pd diriku saje, try tnye membe, dye ckp x tau lak sbb setiap HTML kod yg dye wat ade tajuk....
so aku try wat tajuk dot(.), mtp template aku tu still akan menunjukkn line hitam....

thx lg skali :)

Norhayati Rostam said...

patot la pelik..thz for ur information

Ir.Ladybird said...

thank you!!
cacat tol sume nk kene letak tajuk..huu~

zulkbo said...

salam..
terbaikk bro..
amat di hargai
dan amat berguna

niesz said...

thanx a lot..mmg ni la yg niesz cr2..

Nurul muslimaH said...

thanks for this tutorial! :D

nizamsani said...

bagus.

sunglasses said...

lanun i like ur blog banyak ilmu dapat

Misteri Alam said...

Sapa terer copy+paste kat blog aku...kihkih...jangan kata ctrl+a,apa2 jenis ctrl pun dah takleh...kahkahkah... :P