13 June 2010

Jadual Seorang Lanun Yang Juga Blogger Separuh Masa....

Salam...
Baru baru ni Lanun baca blog cikgu dahlia [http://dahliajournal.blogspot.com/] kat satu post pasal waktu bila kita nak post paling sesuai untuk dapat trafik banyak. Dalam post tu jugak Lanun dapat belajar yang Lanun kena ada perancangan nak tulis post, bila nak post. TQ to cikgu dahlia..kalau baca post ni cakap sama2 he3.

Alhamdulillah setakat ni idea mencurah curah jer, post pun banyak dah buat jadi draft, tunggu nak post masa yang sesuai jer. So atas saranan beliau, Lanun pun nak wat scheduled jugak he3. Konon konon nak jadi professional blogger la ni ha3. Bawah ni perancangan Lanun..

HARI
TAJUK POST
ISNIN
Hal hal Nuffnang, statistic,keyword seminggu, earning..
SELASA
Bebas – tutorial , berita, info dsb…
RABU
Bebas – tutorial , berita, info dsb…
KHAMIS
Bebas – tutorial , berita, info dsb…
JUMAAT
Post yang kearah motivasi, keagamaan,
SABTU
Post yang santai… humor, jenaka, gambar2 ke.
AHAD
Sama macam hari sabtu..

Blogging ini macam stesen TV, hari isnin drama ape? hari minggu drama ape? cerekarama hari apa?.. fikir2kan... blogging for internet user.

Setakat ni yang confirm, hari isnin (mulai esok) Lanun akan post pasal trafik blog ni sepanjang minggu lepas, bermula ahad lepas hinggalah ke hari sabtu semalam. Pastu Lanun akan buat sedikit analisis pasal statistik bagi kita boleh belajar behaviour pengguna internet. Apa yang mereka mahukan? apa keyword terbaik? apa yang popular? dan bla3... kata nak jadi professional kan??

Hari selasa, rabu, khamis tak decide lagi hu3..mungkin tak perlu nak spesifik untuk hari tu. Tutorial lak mungkin dalam masa 3 hari tu jugak la. Untuk berita berita hangat, berita semasa yang mengejut mungkin akan Lanun post terus, sebab kalau lambat post kita akan rugi trafik dari user. Berita semasa penting untuk trafik nak tahu lagi ? KLIK sini Cara Untuk Dapat Trafik Tinggi Dengan Menggunakan Isu Semasa.
Blog Widget by LinkWithin

8 komen disini yer..:

iniAKU said...

lanun, aku nk cilok jadual masa ko ni bole x?haha

LaNuNsepet said...

cilok aje.. xdahal.... ;-)

Iza said...

aku pun....
walaupun aku full time tp masa mmg x teratur....nama nk siapkan sarapan, lunch, kemas2 umah lg....kena ada jadual jgk la....
sebelum ni mmg terfikir nk buat jadual tp asyik x sempat je...

LaNuNsepet said...

respek ar.. suri rumah n a fulltime blogger..

he3.. lagi mencabar tu..
aku kalu gtu pun xmampu kot..

respek2 kak iza.

pch said...

dah brapa juta duit ko lanunn


FREE : Software lajukan komputer anda
FREE : e-book Kord Gitar Lagu Melayu

DOWNLOAD SEKARANG..JADUAL PERLAWANAN WORLD CUP 2010

LaNuNsepet said...

duit?
ciput jer..

aku ni cita2 jar tgi..
tp pencapaian teruk he3...

DaHLia said...

sama2...hehe

anyway, sis bukan blogger full time gak ok...hhe

bagus gak tu jadual gitu..so pastikan setiap hari ada post pasal tu..kalo ada nak post mender2 lain pun boleh tapi biar post berwajib seperti jadual ni pada waktu yang sama. Post2 pasal lain tu ikut suka je waktu bila pun :) Ada faham ke...

Sis suka word kaji behavior tu... :)

Terima kasih sekali lagi sebab backlink sis eh :)

LaNuNsepet said...

sama2... ;-)
majulah blogger untuk negara ha3..