01 June 2010

Keputusan Kemasukan ke ILP JTM & IKBN/IKTBN 2010

TAWARAN KEMASUKAN KE INSTITUSI LATIHAN JABATAN TENAGA MANUSIA (ILJTM) SESI JULAI 2011 

Untuk semakan tawaran kemasukan ke institusi latihan jabatan tenaga manusia (iljtm) sesi julai 2011 boleh lah buat semakan di Laman web utam JTM di www.jtm.gov.my.

Good Luck !

Semak Kemasukan ILJTM Julai 2011 [SIJIL] : SEMAK SINI
Semak Kemasukan ILJTM Julai 2011 [DIPLOMA] : SEMAK SINI

Sila call JTM sekiranya ada masalah, bila kol mohon semak terus dengan orang yang anda bercakap tu.

Untuk IKBN, Lanun galkakkan semak guna panggilan. Untuk nombor telefon IKBN boleh lah rujuk LINK INI untuk direktori IKBN dalam Malaysia. Lanun harap sangat membantu. Lanun pun pelik sistem semakan sekarang. Kadang kadang masih tidak selaras dan tidak sistematik.

Semakan IKBN : Pakai telefon ja k, Lanun tak jumpa link online dia. LINK TELEFON

Salam... Lanun kat sini nak memperingatkan pada semua para pelajar yang ada apply ILP JTM dan IKBN sila take note tarikh keputusan keluar yer. Lanun akan update link nyer kemudian bila dah tiba tarikh keputusan tu keluar, setakat ni Lanun link kan ke website utama je k.


Keputusan Kemasukan ke ILP JTM sesi 2010


Senarai Nama Calon berjaya bagi PROGRAM SIJIL boleh disemak di laman web ini mulai 2 Jun 2010 (Rabu). Sebarang rayuan kemasukan hendaklah dikemukakan secara bertulis ke Bahagian Pengurusan Latihan JTM. Keputusan rayuan boleh disemak mulai 12 Julai 2010 (Isnin). Calon yang tidak mendapat sebarang jawapan sehingga 16 Julai 2010 adalah dianggap tidak berjaya dan tiada sebarang surat makluman akan dikeluarkan. Harap maklum.
  1. Semakan Sijil ILP JTM [ KLIK SINI ]
  2. semakan Diploma ADTEC dan ILP JTM [ KLIK SINI ]
Keputusan untuk Kemasukan ke IKBN / IKTBN sesi 2/2010


Keputusan untuk Kemasukan ke IKBN/IKTBN sesi 2/2010 dijangka diumumkan pada 4 Jun 2010 dan Pendaftaran Pelajar baru bagi sesi 2/2010 adalah dijangka pada bulan 7 Julai 2010.
Semakan IKBN : [KLIK SINI]
Blog Widget by LinkWithin

21 komen disini yer..:

nursyuhaida said...

npe ikbn kuar 7hb plak..
kat web ckap 4hb..
pastu nak semak kptusan kat mane?

LaNuNsepet said...

yer ek.. aritu lanun tgk kat website ikbn mana yer.. dier kate 7hb..

ok2 :-)
nnt lanun tgk balik k
tq 4 info

LaNuNsepet said...

to nur : tq mmg betul 4jun :-)

Anonymous said...

mcm mna nk wt surat rayuan untuk kemasukan ke adtec cnfuse aku la...leh tlng gtaw arkkk...

LaNuNsepet said...

untuk buat rayuan selalunya bertulis..
1. telefon dahulu pjbt adtec tny dokumen apa dier nak untuk wat rayuan. (cth sijil spm,sijil brenti)

2. buat surat rasmi nyatakan ingin membuat rayuan kursus sekian2, dalam tu kate kiter layak ikut syrt nyer, n kepilkan bersama sijil2 berkaitan.

3. alamatker org berkaitan (kene kol tny adtec nak alamatkan ke sape)

Anonymous said...

bla ilp atau ikm ada kmsuk kn plajar bru.???

Anonymous said...

hurm..skang dah bulan 8..
sepupu aku bru mintak tlg aku carikan ILP/Poli/IKBN/Kolej Komuniti utk die..
agak2 la, ada lagi tak permohonan utk tahun ni?

aku dh tgk yg Poli nyer, mmg ada kemasukan utk bulan 10 ni, tapi kemsukan utk poli tight sket..
sepupu aku ni result SPM die teruk, BM dan BI=E dan G. agak2 la, die ni ada harapan tak utk ke poli?

-waheed-

Lara 'Aisya said...

Semakan Sijil ILP JTM [ KLIK SINI ]

"Network Error (tcp_error)

A communication error occurred: ""
The Web Server may be down, too busy, or experiencing other problems preventing it from responding to requests. You may wish to try again at a later time.

For assistance, contact your network support team."

Anonymous said...

benci aku lom ape2 da kate xley nk nilai..

Anonymous said...

benci aku lom ape2 da kate xley nk nilai..

ShinEisya said...

assalamualaikum,hai semua..sy nk tanya sikit ni,boleh? kalau kita apply,tapi missed untuk print borang p'mohonan kita tu,ada x jalan penyelesaian utk masalah ni?

sy dahulukan dgn jutaan ucapan terima kasih..

LaNuNsepet said...

to shineisya ;

dah try log in balik? g ke menukemaskini tak? mungkin boleh ;-)

takpun.. terus kol, bhgn ILP JTM, minta bantuan dia :-) itu yang terbaik.

anyooh said...

salam..
nk tnya lau nk tnya..hri tu membr sy pnh da dpt intrview adtec..dye pergi..tp dye xdpt twrn blajr..bleh wt ryuan jgk ek?

سيتي زوليحاح said...

salam..
nk tnya lau nk tnya..hri tu membr sy pnh da dpt intrview adtec..dye pergi..tp dye xdpt twrn blajr..bleh wt ryuan jgk ek

سيتي زوليحاح said...

salam..
nk tnya lau nk tnya..hri tu membr sy pnh da dpt intrview adtec..dye pergi..tp dye xdpt twrn blajr..bleh wt ryuan jgk ek

LaNuNsepet said...

bolehh.. sila kol bahagian adtec k :-0

Anonymous said...

Salam..

Sijil ILP ada had umur ke??
1 lg,kenapa bila sy check ia keluar "MAAF ! REKOD PERMOHONAN ANDA TIADA DALAM SISTEM"? selepas mengisi permohonan sy hanta terus ke sistem..skrg sy x tahu status sy skrg nie :(

LaNuNsepet said...

Lanun syorkan telefon ILP n tnya borang dah masuk sistem atau belum.
Kadang sistem ni bengongg.. n tengok sesi sistem online anda tu yer. Sebab yang ni adalah untuk 2010.. Maaf Lanun tak sempat update yang baru..

maaf.. Lanun syor kol. n rujuk laman web iLP :-)

LaNuNsepet said...

had umur ek.. Lanun tak pasti tentang tu, tapi ada kot selalunya.

Anonymous said...

kalau dah semak tapi dia tulis Sila semak semula nombor kad pengenalan yang telah dimasukkan tadi mengikut contoh berikut 89021707XXXX

atau

Maklumat Anda Tidak Terdapat Di Pengkalan Data.

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi :

Bahagian Pengurusan Latihan
Jabatan Tenaga Manusia,
Aras 6, Blok D4, Kompleks D,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62530 Putrajaya.

No Telefon : 03-8886 5551/5556/5577/5580/5482
No Faks : 03-88892417
tu apa eh makna nya ?

LaNuNsepet said...

macam xsenarai jer tu.
Lanun rasa anynomous kena kol JTM.
cek secara manual.